Eurovision - 2014

Kedden fog elsartolni az idei Eurovíziós mezőny. Mivel tavaly Emmelie de Forest nyerte meg a nagy sikerű showt, ezért idén alig 8 kilométert utazott a színpad és a díjak, ugyanis tavaly előtti gálát a svéd Loreen nyerte meg, így Malmöből indult el a csapat egészen Koppenhágáig, amiket, mint tudunk csak egy híd választ el egymástól.


A 2014-es Eurovision sorban az 59. lesz, amit megrendeznek. Érdekesség, hogy Dánia az egyetlen ország, amely az új évezredben már másodszorra rendezi meg a versenyt, ugyanis 2000-ben is ők nyerték meg a lehetőséget, hogy megrendezhessék. Az első elődöntő május 6-án lesz megrendezve, majd két nap múlva jön a második, majd a szombati napon, azaz 10-én lesz a végső döntő, aminek eredménye nálunk már csak vasárnap derül ki, hiszen, akár hajnali egyig is eltarthat az eredményhirdetés. Ahogy az eddigi években, így idén sem lehet a saját indulóra szavazni, így mi sem tudunk Andrásra, de bízunk a szomszédainkban, akik közül sajnos nem mindenki indult el idén. Csak Románia,  Ausztria és Ukrajna indult el, de ez sem baj, hiszen az Erdélyiektől rendre sok pontot kapunk, ha nem is maximumot (amit sosem értettem, hiszen ide akarnak szavazni a politikában, akkor már, ha lehetőségük van, akkor itt is szavazhatnának).


Idén összesen 37 ország vesz részt a versenyben. Lengyelország és Portugália is a visszatérők között van. Az idei mottó a  #JoinUs! lett, magyarul annyit tesz: #CsatlakozzHozzánk!.
Az első elődöntő vendége Emmelie de Forest lesz, aki a döntőben is fellép majd, a második elődöntő sztárja pedig Jessica Mauboy. A döntőben még énekelni fog Gaia Cauchi is.
Minden országnak május 1-jéig kellett leadni a zsűris listáját, ami szerint Magyarország szakmai zsűrijének tagjai Palásti Kovács Zoltán "Zoohacker", Kovács Kati, Náksi Attila, Dorozsmai Péter és Tóth Vera lesznek.

Az első elődöntő versenyzői:

Örményország, Lettország, Észtország, Svédország, Izland, Albánia, Oroszország, Azerbajdzsán, Ukrajna, Belgium, Moldova, San Marino, Portugália, Hollandia, Montenegró, Magyarország. Ebben az elődöntőben szavazhat a nagy országok közül, akik automatikusan bekerülnek a döntőbe, Dánia, Franciaország és Spanyolország.

A második elődöntő versenyzői:

Málta, Izrael, Norvégia, Grúzia, Lengyelország, Ausztria, Litvánia, Finnország, Írország, Fehéroroszország, Macedónia, Svájc, Görögország, Szlovénia, Románia. Akik itt szavaznak: Olaszország, Németország, Egyesült Királyság. Idén először képviselteti magát Ausztrália, aminek az az oka, hogy már évtizetek óta hatalmas népszerűségnek örvend a verseny a tengeren túlon is, de nem versenyzővel jelennek meg, hanem vendégelőadójuk, a már említett Jessica lép fel Dániában. Szavazni még mindig nem lehet nekik.

A döntőben egy országnak biztos helye, méghozzá Dániának, akik a 23-ak lesznek a szombati versenyen. 

Az előzetes szavazások és a véleményem szerint az első elődöntő továbbjutói: Örményország, Magyarország, Svédország, Fehéroroszország, Albánia, Észtország, Portugália, Moldova, Ukrajna és Hollandia. Az első pár az biztos, utána az én véleményem. Mellesleg a legjobbak ebben a részben Svédország, Oroszország és persze MI is.

A második elődöntő esélyesei: Szlovénia, Litvánia, Svájc, Görögország, Macedónia, Lengyelország, Oroszország, Málta, Finnország és esetleg Románia. Személy szerint nekem ez az összeállítás nem tetszik, ugyanis a második elődöntőben nem sok értelmes dal van, oké, az elsőben sem.

Az idén tényleg nagyon silány a választás, ugyanis nem sok értelmes és hallgatható dalt találni a mezőnyben, de azért van. Szerintem a svédek megint megnyerhetik a versenyt és akkor nagyon fogok örülni, mert megérdemelnék, az ő daluk a pár közül az, ami még jónak is nevezhető. Bár az előzetes szavazatok alapján mi is jók vagyunk, tegyük hozzá, hogy magyarok vagyunk, ami nem olyan jó egy külföldi szemében, de bármi megtörténhet, kivéve, hogy nyerjünk, mert azt kétlem, amúgy sem lenne pénzünk megrendezni. Az örményeket dicsérik még nagyon, ami azért nem jó, mert sosem értettem, hol a fenében van Örményország, Azerbajdzsán meg a többi régi szovjet ország Európában, oké, hogy sokat fizetnek,, hogy indulhassanak, de ennyi erővel fizethetne az USA is annyit, hogy még meg is hajlunk előttük. Ennek semmi értelme és akkor még nyernek is.

A lényeg a lényeg, hogy kedden indul a verseny, aminek az eredményeit és a részleteit is megírom nektek majd, persze csak módjával, ugyanis pont érettségi lesz a jövő héten, így nem is lehetne jobb időpontban. :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...