Eurovision - ÉLŐ

Ha már korszakalkotó dolgot viszek véghez, akkor ahhoz új fejléc és dukál, remélem tetszik.
media-addict.hu ötletét elvéve, úgy döntöttem, hogy idén kaptok ÉLŐ blogot az Eurovízió döntőjéről, amit idén Koppenhágában rendeznek meg, ugyanis tavaly Emmelie de Forest nyerte meg a fesztivált az Only Teardrops című dalával. A show 21:00-kor kezdődik és hajnali fél egyig fog tartani. Idén is 26 ország versenyez a nyerésért. 10 versenyző az első elődöntőből jutott tovább, majd újból egy tízes csoport a második elődöntőből, illetve a 6 ország, akik automatikusan bekerülnek a döntőbe. (Anglia, Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és az idei házigazda, Dánia.)

Idén mi is bent vagyunk a döntőbe Kállay-Saunders András dalával, ami a Running nevet kapta. A fogadóirodák nagy esélyesnek tartanak bennünket, persze nem a nyerésre, de arra igen, hogy az első 10-ben legyünk, ahogy tavaly is.


Az élő-blog tehát 21:00-kor kezdődik meg, minden egyes dalról külön véleményt kaptok és egészen a végéig közvetítem nektek a versenyt. :)

Sorrend:
01UkrajnaMariya Yaremchuk – Tick-Tock
02FehéroroszországTeo – Cheesecake
03AzerbajdzsánDilara Kazimova – Start a Fire
04IzlandPollapönk – No Prejudice
05NorvégiaCarl Espen – Silent Storm
06RomániaPaula Seling & OVI – Miracle
07ÖrményországAram Mp3 – Not Alone
08MontenegróSergej Ćetković – Moj svijet
09LengyelországDonatan & Cleo – My Słowianie – We Are Slavic
10GörögországFreaky Fortune feat. RiskyKidd – Rise Up
11AusztriaConchita Wurst – Rise Like a Phoenix
12NémetországElaiza – Is It Right
13SvédországSanna Nielsen – Undo
14FranciaországTWIN TWIN – Moustache
15OroszországTolmachevy Sisters – Shine
16OlaszországEmma – La mia città
17SzlovéniaTinkara Kovač – Round and Round
18FinnországSoftengine – Something Better
19SpanyolországRuth Lorenzo – Dancing in the Rain
20SvájcSebalter – Hunter of Stars
21MagyarországKállay-Saunders András – Running
22MáltaFirelight – Coming Home
23DániaBasim – Cliche Love Song
24HollandiaThe Common Linnets – Calm After the Storm
25San MarinoValentina Monetta – Maybe (Forse)
26Nagy BritanniaMolly – Children of the Universe

21:00: Kezdés!

21:02: Bemutatták a tavalyi győztest!

21:13: Ukrajna: Nos, a dal nem a legjobb, de nem is rossz. Maga a koncepció tetszik, bár a hörcsögkerékben szaladgáló pasas nem jön be, de minden nem tetszhet. A nőnek sok hangja nincs, de itt ma már nem is az a fontos. A megjelenés 5, a ruha nagyon bejött már az elődöntőben is. Összességében tetszik a látvány.

21:18? Fehéroroszország: A dallal nincs gond, kellemes hangzású, de nem vagyok tőle elhallva, egy átlagos angol dal. Semmi különös nincs benne. A tánc és a férfi megjelenése legalább még jó is, így esélye is lehet, ha a nők szavaznak. Egyedül a refrén megoldása tetszik, az fülbemászó. majd kiderül mi lesz belőle, de az tuti, hogy nem nyeri meg.

21:21: Azerbajdzsán: A csaj meggyőző, a dal ruha megintcsak ötös, a dal viszont megint egy angol ballada. Ne értsetek félre, tetszenek ezek a dalok, csak nem tűnnek kia tömegből. Semmi különös nincs benne, ami megfogna és ösztönözne, hogy szavazzak. Lehet, hogy a hang is számít, de nálam a produkció sokkal többet nyom, főleg, ha az a saját nyelvén van az előadónak.

21:25: Izland: Na, ez végre nem egy lassú dal. Nem egy csoda, de megmaradt bennem. Tetszik is meg nem is. Kissé értelmetlen az egész, de aranyos. A pasik színes öltönye még jól is néz ki. Jobb lett volna, ha az eredeti nyelven van, de így is jobb, mint egy 66. angol dal.

21:29: Norvégia: Hát, már megint egy unalmas angol dal. Miééért? Ez elvileg egy Eurovíziós dalfesztivál, nem angol. Amúgy a dal nem rossz, egy drámai filmbe beleillene, de itt nem a lassúság a lényeg könyörgöm. Amúgy a zongora felettébb tetszik benne, örülök, hogy legalább az van benne. Valószínű, hogy jó helyezést érnek el, mivel szomszédos ország, de majd kiderül.

21:33: Románia: Cascada 2.0. A csaj kézrángása elég idiótán fest, de a dal nem rossz, továbbra is, ha nem angolul lenne, még tökéletes is lehetne. Amúgy viszonylag kitűnik és tetszik is, de nem a kedvencem, szerintem bent lehetnek az első 10-be, ha elegen szavaznak rájuk, de azért erre van esély.
21:36: Kifelejtettem, hogy nagggyon tetszik a körzongora.

21:37: Örményország: A sokáig esélyesnek tartott, de most kissé visszacsúszott. A dal eleje nem tetszik, viszont, ha beindul, akkor már tökéletes. Nem is csoda, hogy előre várják a végén. Az effektek nagyon ott vannak, főleg a tüzes rész a végénél. Tényleg sajnálom, hogy lassan indul be. A pasi hangja viszont pont, hogy az elején jó, utána kicsit rekedtes, de a dalnak jót tesz.

21:41: Montenegro: Az egyik legjobb dal, főleg az eleje, de a lényeg az, hogy végre nem angolul van. A pasi hangja viszonylag jó. Tetszik a lány korcsolyázása a háttérben. A refrén nagyon szép és látszik, hogy a pasi nem az erőszakos jellem, hanem inkább az a nyugodtam fajta. Remélem, hogy szép helyezést vihet haza magával.

21:44: Lengyelország: A kedvenceim egyike. Annyira bírom, hogy az hihetetlen. Az egyik jó dolog, hogy lengyelül van, nekem a nyelv is nagyon tetszik. Az előadást sokan kritizálják, mert túl provokatív, de szerintem nem ez itt a lényeg. Tetszik a népviselet is, ráadásul a lánynak is van hangja, így még abba sem lehet belekötni, max abba, hogy a dalnak semmi értelme és még csak véletlenül sem jó, de annyira rossz, hogy az már jó.

21:48: Görögország: Mint eddig, most sem kell bennük csalódni. Bár nem tipikus görög dal, de akkor is tetszik. Az elején fel lehet vélni benne egy kis görög hangszert, de amúgy most távol maradtak ettől a stílustól. A dallal nincs baj, nekem nagyon bejön, van hangulata, bár a pasiknak nem sok hangjuk van, itt sosem az volt a lényeg. Remélem idén is jó helyezést érnek el, ahogy már sokszor.

21:53: Ausztria: Hátő....nekem nincs vele bajom, mielőtt valaki ezt hinné, csak döntse el, hogy lány vagy fiú, mert ez a szakáll nem jön be. Amúgy a dallal semmi bajom, azon kívül, hogy nem szeretem a lassú számokat. Valószínű, hogy jó helyezést fog elérni, de azt főleg a dalának köszönheti, mert nagyon erős, szerintem. Majd kiderül, hogy mire megy vele, de nem tudom, hogy egy győzelemre elég lenne-e, ha igen, akkor is örülni fogok.

21:57: Németország: Na ők voltak, akik az elején nem jöttek be, de végül megtetszett. Aranyos a hangzás, kellemes a ritmus és fülbemászó a dal. A baj csak az vele, hogy a szöveg angolul van, illetve a refrénen kívül annyira nem jön be a többi része, de ettől függetlenül tetszik, az első 10-15-ben szerintem bent lesz, majd kiderül, de mivel most hallani őket először élőben, így meglepett, hogy micsoda hangja van a nőnek, jobb, mint a felvételen.

22:01: A már megszokott rekordok könyve. Most a hangok rekordja jön, avagy kinek van a legmagasabb hangja. A győztes az 1996-os horvát énekesnő lett.

22:03: Svédország: A kedvencem. Az Undo című szám az egyik legnagyobb esélyes. A dalról nem tudok sokat írni, csak, hogy imádom és remélem, hogy megnyeri az énekesnő. Az előadásban semmi extra nincs, a fekete ruha, viszont tetszik, ahogy a dal és a hang is. Hajrá Svédország!

22:08: Franciaország: Ők az egyedüliek, akik majdnem minden alkalommal franciául énekelnek. Nekem tetszik a dal, a hangzás, de a csávók nem, valószínű, hogy nyerők sem lesznek, de szerintem benne lesznek az első 15-ben, majd kiderül, de nem olyan vészes.

22:12: Oroszország: Az ikerek. Kellemes dal, kellemes hangzással. Nem rossz, de nem is a legjobb. Sajnálom őket, hogy kifütyülik őket, hiszen az orosz és ikrán helyzetről nem ők tehetnek. Nem tudom, hogy mire esélyesek, de egy első 15. hely egyikét tippelnék meg.

22:16: Olaszország: A nő ruhája igen érdekes és olasz a dal, ez már megint egy csoda. Amúgy a dal nem rossz, különösen tetszik a refrén, de a háttér, a smink és a ruha is tetszik, továbbra is, bár, ha nem tudnám, hogy olaszok, nekem görög jönne le belőle, nade mindegy. Szerintem nagy esélyesek egy top 10-be jutásra.

22:20: Szlovénia: Nem rossz a dal és a kinézet sem. Van benne egy kis szlovén is, így még jobban tetszik. Amúgy szeretem a dalt, a kedvenceim között van. Remélem, hogy most lesznek a legsikeresebbek az eddigiek közül, szegények csak 7-ek voltak maximum. Sok sikert nekik, megérdemlik.

22:25: Finnország: Huh, erre még csak nem is emlékeztem az elődöntőből. Amúgy nem rossz dal, de volt már jobbjuk is. A refrén megjegyezhető, de nem hiszem, hogy idén sokkal jobbak lennének, mint tavaly. Nekem nem maradtak meg a fejemben.

22:28: Spanyolország: A tavalyi daluk jobban tetszett, de a Dancing in The Rain sem olyan vészes. Spanyol az eleje, így megint csak örülök neki. A nő hangja mesésen cseng, a ruhája szintén csodás, a hangja egy-két helyen hamiskás, de nem fontos, mert a dal csodás, remélem, hogy idén jobb helyen végeznek, mint tavaly.

22:31: Svájc: A dal tetszik, a srác elmegy, a hangja nem vészes, viszont összességében nem a legjobb. Amúgy hallgatható, főleg, hogy egy dallamosabb és gyorsabb dalról van szó. Azért Alexander Ryabkhoz hasonlítani kicsit durva, mert az ezerszer jobb volt.

22:36: MAGYARORSZÁG: Az első véleményem, mikor kiderült, hogy a Dalban indul Kállay is, hogy csak ne nyerje meg, mikor mégis megtörtént az eset, akkor legszívesebben kidobtam volna az ablakon a gépet. Azóta megkedveltem a dalt, bár nem tartom jónak továbbra sem annyira, mert egy, ha már magyarok vagyunk, akkor küldjünk már ki olyat, aki tud is a nyelvünkön, a másik meg, hogy lassú a dal, de azt már megszoktam. Remélem, hogy jó helyezést érünk el!

22:40: Málta: Ez is egy kellemes hangzású dal, bár nem maradt meg bennem, így ennek okaként és amúgy sem tartom őket nagy esélyesnek, aztán lehet, hogy meglepetést okoznak, nem tudom, majd kiderül, de azt azért hozzátenném, hogy amúgy nem rossz ez a dal, főleg a jelentése.

22:44: Dánia: Nem tudom, hogy voltak képesek egy ilyet elküldeni a tavalyi után? Amúgy nem rossz dal, csak valahogy nem egy csoda-dal. Olyan semmilyen, ráadásul a pasinak nulla hangja van, a táncos meg a látvány sem jött be, annyi az egészben a jó, hogy megjegyezhető és dallamos.

22:48: Hollandia: Elvileg nagy esélyes, a dal sem rossz, csak valahogy nekem nem jön be. Volt már jobb daluk is a hollandoknak, de azt hiszem, hogy idén ettől függetlenül mégis jó helyen fognak végezni, mert a közönség szereti a dalt.

22:52: San Marino: 3 a magyar igazság. A nő már harmadszorra indul az országa színeiben. A dal nem rossz, csak nekem kicsit gagyin hallatszik. Szép a hangja, merőben jobb, mint  a tavaly és az az előtti dala, de még mindig messze van a nyeréstől. Még egy 30 év és esélyes lehet a győzelemre.

22:56: Anglia: A mai utolsó dal az angol énekesnő száma lesz. Nem a kedvencem, bár nem hallgattam hozzá eleget. Az angoloknak nagyon nem megy a zenészválasztás, pedig, ha valakiknek, nekik lenne kik közül válogatni, persze kérdése, hogy az előadók elvállalják-e. Amúgy az előadás nem rossz, ráadásul a ruhája is nagyon bejön, ahogy a refrén is tetszik. A fogadóirodák az első 5-be várják, majd meglátjuk mire lesz elég.

23:03: Mostantól lehet szavazni, természetesen a saját országunkra nem lehet szavazni. Ennek köszönhetően újra megnézzük a mai fellépőket.

23:10: Nos, akkor míg nézegetjük a semmit s szavazunk, addig megosztanám, hogy számomra kik az esélyesek és kik azok, akik megnyerhetik.
Nos, én a svédeket szeretném látni győztesnek, de az Osztrákok nagyon ott vannak, nem lennék meglepve, ha végül ők nyernének, de remélem a svédek lesznek. Aztán rólunk is egy kicsit. Szeretném, ha az első ötbe kerülnénk, de nem tudom, hogy ez mennyire tűnik reálisnak. Szeretem még a spanyol, a görög, a szlovén, a lengyel és az örmény előadót is. Ebből a jó helyezésre az örménynek van és talán a spanyolnak.

23:15: Most a 12-es pontszám jelentőségével ismerkedhetünk meg.

23:18: Még a novemberi eurovision mini változatán győztese is fellépet egy kis részlettel.

23:20: Újra megnézzük az idei indulók dalait a szavazáshoz.

23:30: Régi győzteseket nézhetünk meg.

23:31: Most egy kisebb interjú Máltával, akinek a versenyzője kapott egy kis brit reggelit. Most egy kis angol versenyzős beszélgetés. A francia őrültekkel is folytat a műsorvezető egy kis társalgást.

23:35: Még mindig a green roomban vagyok. Majd jön egy kis tavalyi győztesének a mostani dala. Színpadon Emmelie!!! <3

23:37: Az idei "himnusz" is hallható az énekesnőtől, ez pedig a Rainmaker.

23:44: Kezdődnek a pontosztások. Az első ország, akik leadják a szavazatot, Azerbajdzsán.

00:06: Jelenleg 5-ek vagyunk. Ausztria vezet, Hollandia és Örményország előtt.

00:17: Továbbra is Ausztria vezet, Hollandia és Svédország előtt. Mi 5-ek vagyunk.

00:22: AUSZTRIA NYERTE AZ 59. EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁLT!!!!!

00:25: Magyarország idén az 5. helyen végzett, így a második legjobb magyar helyezést értük el idén. Gratula!!! :)

00:30: Köszönöm, hogy velem tartottatok, azt hiszem, jó ötlet volt ez az ÉLŐ-blog, hiszen rengetegen voltatok, a napi látogatottsági rekord is megdőlt, köszönök mindent, jóéjt! :) Holnap jön a részletes kritika.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, hogy így élőben te is közvetíted a dalfesztivált. Én csak a második elődöntőt néztem, de abból szinte mindegyik dal tetszett, pár kivétellel, de nem tudnám eldönteni melyik a legjobb. Bár az egyik kedvencem azt hiszem a finnek, stílusilag ők állnak hozzám a legközelebb, ha jól emlékszem, és nekik volt az a rockos számuk :P.
    A románok dalában nekem is az nem tetszett, hogy nagyon gesztikuláltak, annyira erőltetett volt, de az ahogy kitartotta a hangot, na azon meglepődtem. Paula és Ovi dala legutóbb jobb volt, nem hiába lettek harmadikak, de már ezt is megszerettem valamennyire. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen. Az kiderül kik nyernek, de szerintem a svédek, ha nem akkor valami meglepetés előadó. :D

      Törlés
  2. Valahogy nekem a lengyel dal nagyon nem tetszik, és az elődöntőben a csaj elég hamisan énekelt, szerintem ez már túl közönséges, ennek is van egy határa, és szerintem ők ezt túllépték, a ruhát mosó (vagy mit csinált) óriás mellű nő már nem kellett volna oda.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben igazad van, ahogy sokaknak, de nekem főleg a nyelv, a dal és a ruha tetszik és nem a felső része, hanem az, hogy népies. Szeretem az olyanokat. :P

      Törlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...