The 100 - Erős sorozatkezdést

A The 100 egy midseasonra készült sorozat, ami nagyobb sikert ért el, mint, amit a készítők vártak. A remek nyitás után sem esett vissza a rajongás az új széria iránt. A történet egyedisége pedig fokozza a nézők aktivitását, sokan csak azért követik figyelemmel, mert végre nem egy vámpírokkal, farkasokkal és egyéb mutáns lényekkel teli sorozatról van szó.


Eddig nem éreztem késztetést arra, hogy belekezdjek egy sorozatról szóló kritikába, de most éreztem úgy, hogy végre van miről írnom, ugyanis a legutóbbi rész volt az áttörés a sorozat számára, legalábbis számomra. A széria lényege, hogy 100 évvel ezelőtt történt a Földön egy robbanás, amit elvileg az ember nem él túl, így 12 hajó felment az Űrbe, hogy ott vészeljék át ezt az időt. Most 97 évvel később járunk, amikor kezd elfogyni a levegő, így 100 tinit, akik valamilyen bűnt követtek el, leküldenek a földre, hogy felderítsék a terepet. Kaptak egy karkötőt, ami az állapotukat küldi a Bárkára, ám ettől a lázadó tinik megszabadultak, így a hajón lévő társaik azt hitték, hogy nem élték túl odalent. Később küldtek egy jelent a hajóra, ám ők ezt nem értették, majd egy lány megjavított egy kisebb hajót, amivel a földre menekült, ott megszerelte a rádióját, amivel kapcsolatba léphettek a Bárkával, így már nem volt félelem a Bárkán, majd jöttek a további problémák.


Kiderült ugyanis, hogy a Földön voltak emberek, akik túlélték a robbanást, de ők támadásra készültek a mi 100-aink ellen. Egy férfit elfogtak, megkínoztak, de egy lány segített neki megszökni, kiderült, hogy szerelmesek lettek egymásba. Természetesen a CW nem hagyhatta ki a szerelmi szálat, így beleépítette a történetbe, de kivételesen elég jól megírták, mert nem lett túlzásba véve.
Az utóbbi részben a két nép békét akart kötni, de kiderült, hogy az emberek sincsenek a földön egymással jó kapcsolatban, ugyanis köztük is háború folyik. Clarke volt, aki a szövetséget meg akarta kötni, de végül ezt nem sikerült. El kellett menekülniük.

Nem csak a földön van probléma, ugyanis egy lázadó csoport ellopott egy hajót, amivel le tudtak volna jutni, ám ez becsapódott és bár nem tudni, hogy élnek vagy halnak, valószínű, hogy senki sem élte túl az ütközést, ami már csak azért is fájdalmas, mert Clarke anyja is a fedélzeten volt. A fent maradó embereknek azzal kell megbirkózniuk, hogy csak 700 embernek van hely a mentőhajókon, ők pedig sokkal többen vannak.

A sorozat tehát rendelkezik izgalmakban és teljesen kikapcsol, engem legalábbis. Teljesen bele tudom magamat élni, olyan Csernobilos feelingje van, amit azért érzek, mert sok azzal kapcsolatos filmet néztem meg és ott is hasonló helyzet volt. Kíváncsi leszek, hogy fognak épségben lejutni a földre a Bárkáról, mi lesz idelent a háborúval és persze a szerelmes párra is ember és ember között. Hozzátenném, hogy a két vezető is egyre közelebb kerül egymáshoz, ám Bellamy nem az a fajta, aki ezt bevallaná, ahogy Clarke sem. A színészek messze a leggyengébbek voltak a kezdetekkor, de látni a fejlődést. A Clarkot alakító színsznő nem a legjobb, de elmegy egynek. Bellamy megformálójában látom a potenciált, ahogy a Bárkán lévő színészekben is. Nem tudom, hogy milyen vége lesz a szériának, de annyi biztos, hogy hamaroan vége az első évadnak és már berendelték a folytatást, azt nem tudni, hogy szintén 13 részt kap-e.

Értékelése: 10/9. Végre nem vámpírokról szól a történet, nem a szerelem van előtérben, de mégis benne van. szerintem az egyik legjobb sorozat lehet, ha a készítők nem vállalják túl magukat és nem viszik túlzásba a szálakat. Kérem őket innen is, hogy a tetőn hagyják majd abba, hogy szép emlékeink legyenek a sorozatról, bár azt hiszem, ha a nézettség marad, akkor elég sok évadon keresztül követhetjük a történetet, mert van miről írni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...