Once Upon a Time - 2 órás filmmel zárult a 3. évad

Az Once Upon a Time is szünetre vonul egészen októberig. A széria a 3.évad végénél tart és már készül a 4. évad is. A sorozatban olyan színészek kaptak helyet, mint Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison, Lana Parrilla és Josh Dallas. Mint a cím is jelzi, egy meséről szól a történet, de nem is akárhogyan. A készítők főleg Grimm mesék szereplőit hozták be a sorozatba. Fő történet Hófehérke és a hét törpe, de jelen van a Kis Hableány, Robin Hood, Rumplestilskin, Pinokkió vagy éppen Óz birodalma. Az idei évad végén megtörték a láncot és egy Disney mesét is beleírtak a történetbe.

Az elmúlt évad nagyon döcögősen kezdődött, majd sok időt eltöltöttünk Pán Péternél (túl sokat is). A szünetre vonulás után indult be újra a sorozat. Bekerült a képbe Zelena is, aki Óz birodalmában a Gonosz boszorkány. Elég sok gondot okozott hőseinknek, de az évad végére sikerült legyőzniük nagy nehézségek árán. Az évadban a legfeleslegesebb karakter Henry volt, akit bár csak úgy kiírni nem tudnak, adjanak minél kevesebb szerepet, mert csak felesleges. A széria elején fontos karakter volt, de mára semmi szerepe az egészben. Sokat fejlődött Regina és Hook, persze jó irányba.

Bár Rumpleről azt hittük, hogy meg fog halni, szerencsére a készítők visszahozták és végre Belle karjaiban kötött ki. Persze mindig volt szerelem és kapcsolat köztük, de mostanra lett a férfi kicsit jobb, persze megmaradt a gonoszsága, de egy gonosz sosem változik meg teljesen. Belle és Rumple szerelme beteljesült, ugyanis az évadzáróban egy esküvőre került sor kettőjük között. Itt álljunk meg, ugyanis ez az esküvő annyira bénán volt megírva, hogy nem is lehetett volna rosszabb. Senki nem volt ott és körülbelül 3 percig sem tartott. Olyan erőltetettnek tűnt a nagy szerelem ellenére is. Még egy szép esküvői ruha sem volt vendégekkel karöltve. Nem tudom, de ennek lesz következménye, mert nekem túl gyorsan következett be az eljegyzés után.


Ejtsünk egy kis szót Hookról is. A kapitány már egy ideje szerelmes Emmába és próbálja elnyerni a szívét, de nem ment neki könnyen, hiszen még jelen volt Neal, így semmi esélye nem lett volna. Később a férfi sajnos meghalt, így Hookon volt a sor, hogy Emmát pátyolgassa, akinek ez nem kellett, hiszen mindennek ellenére, nem bízott a kapitányban. Az évad végére viszont szépen kiépült a szerelmük és a nagy utazás a múltban után végre elcsattant az első olyan csók, amit mind a ketten ugyanazért akartak. Ezek ellenére azért azt gondolom, hogy nem fognak rögtön egymásnak esni. Valószínűleg egy szépen, lassan kibontakozó kapcsolatot követhetünk végig.

Nem esett szó Regináról, aki szintén megtalálta a szerelmet, de Emma és Hook a kis kalandjukból haza hozták a férfi feleségét, így a következő évadban lesznek még gondok velük kapcsolatban.
Snow és Charming gyermeke is megszületett. Ez mindegyiküknek furcsa, hiszen az első babájukról le kellett mondaniuk, hogy ne legyen az átok alatt. Kíváncsi leszek, hogy birkóznak meg a feladattal a későbbiekben. Szerencsére jelen vannak a karakterek, de nem teszik őket felesleges helyre. A sorozatban az a jó, hogy bár vannak néha elhanyagolt szereplők, mégsem idegesíti az embert a jelenlétük.

Az évad csattanójáról már tettem említést, miszerint megszakítják a Grimm mesés láncot. A nagysikerű Frozen, azaz Jégvarázs Elsáját írták bele a történetbe. Mivel maga a karakter nem gonosz, így kétlem, hogy itt is az lenne, bár Rumple félt tőle, így nem tudni, hogy mi lesz annak a következménye, hogy ő is itt van. Erre a kérdésre majd októberben kapunk választ, ha minden jól megy.

Értékelés: 10/8. Az évad végére újra felemelkedett a sorozat a 2. évadban kezdődő hullámvölgyből. Végre nincsenek érdektelen színészek és karakterek. A történet is jól felépített és semmit nem erőltetnek. Csak győzzük kivárni az októbert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...