Gimme Shelter - 2014

A Gimme Shelter cím filmet még 2011-ben forgatták le Vanessa Hudgens főszereplésével, így jöhetnek a tini nézők, ám ez nem egy olyan tinidráma, ez egy igaztörténet alapján készült, tanulságos film. A színésznő olyannyira bele akarta magát élni a szerepbe hogy 2 hétig egy hajléktalanszállón lakott, hogy megtudja, milyen ott az élet. Saját maga vágta le a haját a kamerák előtt, így is jobban beleélje magát a történetbe.


A film egy 16 éves lányról szól, akinek az édesanyja egy drogos, édesapja pedig egy gazdag férfi, akit nem ismer. Mivel elege lett az anyából, fogta magát és felkereste az apját, akit amúgy Brendan Fraser alakít. Segítséget kért tőle, hogy talpra állhasson, amíg munkát kap, ott szeretett volna lakni, ám kiderült, hogy terhes, amit nem néztek jó szemmel és az apja felesége el akarta vetetni, amit a lány nem akart, így megszökött onnan. Egy darabig az utcán volt, majd egy baleset következtében kórházba került, ahol egy pappal találkozott. A férfi elvitte egy menedékhelyre, aminek a vezetője, egy régen hajléktalan asszony volt, most pedig arra tette fel az életét, hogy terhes tiniken segítsen. A lány odaköltözött, összebarátkozott a lányokkal, majd mivel nem maradhatott ott, amíg az anyja nem mond le róla, így felkeresték a nőt, aki el is ment a lányáért, de olyan módon bánt vele, hogy az intézmény vezetője nem engedte el. Megszülte a babát, majd az apja azt szerette volna, hogy költözzön haza, ám a lány a végén időt kért tőle és a többiekkel maradt a menedékhelyen. Minden jó, ha a vége jó.

A lány élete tehát nem volt sétagalopp. Azt kell, hogy mondjam, Vanessa végleg kilépett a Disney-sztárságból és végre megmutatta, hogy mit tud és mit hajlandó véghezvinni, hogy valóban hihető legyen a játéka. A kritikusok is nagyin előkelően vélekedtek róla, ahogy a munkatársai is. Vanessa tehát meggyőzte a nézőket és a kritikusokat is, de egyben engem is. Hihetetlen egy történet, ráadásul igaz is, ami viszonylag jól végződik. Az is valószínű, hogyha nem eredeti film lenne, akkor sokkal boldogabb vége lett volna, de jó belegondolni, hogy megtörtént és ilyen boldog befejezést kapott Apple (Agnes). A csaj anyját csak jól meg kéne pofozni. Oké, én az abortusz ellen vagyok, tehát nem mondom, hogy vetesse el, de akkor adta volna be egy otthonba, ahelyett, hogy szegény lány fel s alá ráncigálja.


Az egész történetben a legjobb, hogy milyen erős a lány, megmutatja, hogy ha el is veszik a hited, akkor is fordulhatnak jóra a dolgok. Olyan családot kapott, amire nem számított sem ő, sem a nézők. A lányok befogadták őt és szerették, ahogy még most i. Azt is meg lehet érteni, hogy miért nem választotta az apját. Annak viszont külön örülök, hogy ennek ellenére tartják a kapcsolatot és ismerheti az unokáját, ráadásul a felesége is megbékélt.

Értékelés: 10/10. Én nagyon meghatódtam a filmen, nagyon tetszett és szerintem nagyon is tanulságos, csak ajánlani tudom. Nem hiszem, hogy amúgy értékelni kellene egy igaz történetet, de annyira jól megcsinálták a filmet, hogy az hihetetlen. A színészek csodásak. Ami meg külön tetszett, hogy a végén az igazi lányt és a családját is megmutatták videóban és képekben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...