The Originals - Vége az első évadnak

A The Originals volt idén az egyik olyan újonc sorozat, ami be is jött a nézőknek és viszonylag jó számokat hozott. Az is ritka, hogy egy szériából spin-offot csinálnak, az meg végképp, hogy az sikeres is lesz, nos, itt megint egy ellenpélda, The Originals. Az évad fináléja ütős volt, érdekes, izgalmas és érzelmes, meg egy kicsit gagyi és értelmetlen. Spolieresen folytatom.

A The Originals a The Vampire Diaresből vált ki és építették meg egy különálló sorozatnak. A széria főszereplői a TVD-ben lévő Ősök, Klaus (Joseph Morgan), Elijah (Daniel Gillies) és Rebekah (Claire Holt). Továbbá átjött a szintén a TVD-ből megismert Hayley (Phoebe Tonkin) is. Kapott a széria új szereplőket is, mint Marcel, Cami és Davina. Illetve az évad utolsó részeire a régi szereplők egy része is visszatért. De lássuk a pontos ismertetőt.

Elindultunk onnan, hogy a család New Orleansba költözött és vissza akarták szerezni a várost, majd egy kis bonyodalmak következtek, mint a boszik jelenléte, az Aratás és a többi mágikus dolog is. Marcell többször is összetűzésbe került Klaussal, aki a fiának tekinti a vámpírt, hiszen ő nevelte fel és változtatta át. Közben kiderült, hogy Bekah és Marcell régen közeli viszonyban voltak, így most is többször volt afférjuk. Elijah szépen lassan beleszeretett Hayleybe, az évad végére pedig közelebb is kerültek egymáshoz. Bekah az évad közepe után eltávozott, de a fináléra persze visszatért, nem is akárhogy.

Ott jártunk, hogy a boszik több erő nyerése érdekében meg akarták ölni Hayley gyermekét. A lányt megölték, de egy csavarral, miszerint a baba vérével a testében halt meg, feléledt. Mivel hibriddé vált, innia kellett a baba véréből is. De ne szaladjunk ennyire előre. Klaus meg akarta menteni a lányt, de a boszik nem engedték. Elijah teljesen összetört a lány halála miatt, jelzem, ilyennek még soha nem láttam. Majd Hayley feléledt, betorpant a fiúkhoz, akik közben a boszikat és a babát keresték. A lány megtalálta a gyermekét, de persze nem adták neki oda. Majd Marcell a segítségükre sietett és megölte a boszorkányokat, így a gyermek megmenekült, ám később kiderült, hogy Esther, az Ősök anyja a túlvilágról, akarta megöletni a picit.

Az utolsó pillanatokban egy váratlan fordulat jött a fináléban, amikor is Esther és Finn mások testében, de visszatértek a mi világunkba. Nos, egy bajom van ezzel, mégpedig, nem igazán indokolták meg, csak benyögték, aztán kész. Egy kis utalás, vagy legalább indok jöhetett volna, mert így se füle, se farka, főleg, hogy amíg valaki el nem magyarázta azt sem tudtam, hogy mi is történt az utolsó egy percben. Az viszont jó, hogy ezt meglépték, végre The Originals lesz a sorozat és nem Klaus&Elijah. Így már lesz 3 Ősink, egy anyánk és az apuci is visszatért Davina segítségével és jelenleg is ő tartja fogva, ugyanis a lánynak tervei vannak vele. Már csak Kol hiányzik, akit lehet, hogy viszontlátunk, ugyanis a színész új sorozata megbukott, így van esély, hogy visszatérjen.


Egy szereplő maradt ki, illetve egy részlete a finálénak, mégpedig a baba elvitele. Hayley, Elijah és Klaus arra a döntésre jutottak, hogy a legjobb a picinek, ha elviszi innen, így még lehet normális élete, persze nem akarták egy idegennek adni, így Rebekah is visszatért a fináléban pár perc erejéig. Meg kell, hogy mondjam, ezt a részt megsirattam, Klaus annyira érzelmes volt, mint még soha, látni az emberi énjét, mikor a babát fogja. A legszebb az egészben, hogy a babának a HOPE nevet adták, ami annyit tesz "remény".

Értékelés: 10/8. A finálé vitte fel az értékelést, ugyanis a sorozat eleje nagyon jó volt, majd egyre laposabb lett, de az utóbbi részek megint ott voltak, a finálé pedig ütött. Biztos vagyok benne, hogy Claire Holt vissza fog térni a második évadban és nem hiszem, hogy sokat kéne rá várni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...