Finálé előtt a The Vampire Diaries

A The Vampire Diaries egyre gyengébb minőséget hoz, de még mindig jobb, mind a negyedik évad vége. Majd kiderül, hogy az a bizonyos cliffhanger az mekkora lesz és meg fogunk-e egyáltalán lepődni, mert én ebben is kételkedem. Komolyan el kéne tiltani a sorozattól Julie Plecet, mert csak szégyent hoz a szériára, ami 5 évig toronymagasan az egyik legnézettebb sorozata volt a CW-nek. Szerencséje, hogy még mindig hozza a számokat, ha alacsonyakat is, így berendelték a 6. évadot is.


A sorozat minősége ugyanott van és a legnagyobb baj vele, hogy az 5. évad nem sok vizet zavart, még csak arra sem emlékszem, hogy mi is volt benne a lényeg, arra meg végképp nem, hogy miről szólt. Viszont legalább a színészek egy része még mindig ott van és azért még tudnak meglepetést okozni, de vannak értelmetlen és megmagyarázhatatlan dolgok, amiknek se füle, se farka, de hát ez régen sem volt másképp.
Az évad végre nem a szerelmi szálakról szólt, Elena és Damon az elején boldogok voltak, majd szakítottak, de szerencsére nem ez volt a fő szál, persze szeretem elnézni, mert aranyosak együtt, de már sok belőlük néha.

A legjobb a szériában, hogy még mindig megvannak a kis viccek, amik megmosolyogtatnak a sok dráma közben. Damon sosem volt félős fajta, hiszen senkitől nem rettent meg, ahogy Markustól sem, de ez a kis üzenet, nagyon aranyos volt. Amikor a billiárdasztalra fektette az Utazót és az ő kezével ütött, az megint vicces volt, de még lehetne sorolni, bár rajta és Enzon kívül, esetleg néha Carolinen kívül senki nem szokott viccelődni.
Matt és Jeremy az évad ezen részében egy csepp vizet nem zavart, fel sem tűnt, hogy néha bevágták őket is, olyan feleslegesek voltak. Ennyi erővel maradhatott volna a srác halott is, bár Matt még mindig ember, ami már szerintem túlzás ennyi vámpír, vérfarkas és egyéb között. Ez már fizikailag képtelenség. Már vagy hússzor kellett volna meghalni, ha nem többször, nemhogy még él és virul is.

Az Delena páros se veled, se nélküled párosáról már említést tettem és örülök, hogy végülis van történetük, de csak a háttérben, Nem hozzák nagyon előre, de mégis jelen van, olyan természetes jelenség, bár jó, hogy amúgy nincsenek együtt, de azért együtt vannak. Szerintem a mostani húzás után lesz ennek még jövője, hiszen a szeretett testvér meghalt.

Stefan halála szerintem nem biztos, bár ha képesek ezt meglépni, akkor tényleg menő csávók az írók, mert ez egy igazi fordulat lenne, csak az a ciki, hogy alig maradnak már eredeti szereplők, hiszen Tyler nem éri meg a 6. évadot, ez tuti, marad Bonnie, Car, Elena és Damon, aztán kész, kifújt. Ez már azért durva lenne. Nem kellett volna szerintem szétszedni a két sorozatot, mégha a The Originals nagyszerűen működik külön is, valahogy így már nem egész a sorozat.

Értékelés: 10/7. Se nem jó, se nem rossz, viszont fejlődés az előző évadhoz képest. Kevés a szereplő és, ha Stefan valóban halott marad, akkor az eredeti szereplőgárda lassan ki fog halni.

2 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek veled. Matt és Jeremy, mint valami bábuk, mikor kellenek segítenek, de mintha nem lenne egyedi döntésük, csak mozgatják őket, és ez látszik a két színész alakításán is, mert nem tudnak mit kezdeni a helyzettel szerintem. Stefan tuti visszajön, én csak arra vagyok kíváncsi mit találnak ki a hatodik évadra, mennyit akarják még, hogy szenvedjenek a szereplők, kezd unalmas lenni a folytonos küzdelem valaki ellen, aki a halálukat kívánja. Még Enzo felbukkanása adott egy kis új színt színt az egésznek, ahogy a vándorok is, de ezt, hogy tudják-e még izgalmasra formálni a 6. évadra, hát arra kíváncsi leszek. Őszintén amit én látnék, egy Stefan Caroline kapcsolat, már ha Stefan visszatér, olyan jó az a páros, és remélem azért Jeremy és Matt is kilép a báb szerepből, mert ez így kezd gáz lenni amit csinálnak velük a rendezők.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valami tényleg nagyon kellene és most nem egy újabb főgonosz, hanem a meglévőkből kellene valamit kezdeni. Mondjuk Matt-et látnám valami csavar közepén, vagy a Car&Stef kapcsolatot. Valami új kell, mert ez már így nekem sem jön be lassan.

      Törlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...