Forma 1 - 2014 első fele

Ritkán írok a Forma 1-ről, mert bár szeretem, nem mindenki van ezzel így és nem is tartozik az oldal témái közé, de úgy gondolom, hogy egy évben 2-3 kritikába senki nem hal bele, ráadásul tudom, hogy van olyan, aki szereti és érdekli, hogy mit gondolok. Nekik a véleményét várom, hogy mit is gondolnak azokról a dolgokról, amiket most leírok.


Remélem, hogy senki nem fogja azt hinni, hogy annyira Alonso-rajongó vagyok, hogy nekem senki nem jó. Ugyanis megint Vettel 2.0 korszakot érzek, csak most Nicoval. Hihetetlenek a németek, ezt elismerem, viszont a tehetségüket vitatnám. Schumiba nem mennék bele, mert szerintem nem ebbe a csoportba tartozik, 7 világbajnokságot nem véletlenül nyer meg valaki, ráadásul ezt nem is egy csapatnál tette meg.

Azt hiszem az "évad" első felének legizgalmasabb futama mindenképpen a hazai volt, ahol káosz alakult ki a verseny előtti esőből, majd jött több Safety Caros szakasz, aztán olyanok voltak az első helyen, akikről sejtelme sincs az embernek, hogy kerültek oda. Az biztos, hogy itt most a legjobbak végeztek az első három helyen. Azt kell, hogy mondja ha egy tapasztalatlanabb pilóta ilyen versenyt nyer meg, az már tehetségre utal és nem az autó teljesítményére, hiszen, ha megnézzük, Alonso a gyenge Ferrarival 2. lett, míg a bokszutcából rajtoló Hamilton a 3. lett. Ami azért is szép, mert az első helyről rajtoló Nico Rosberg meg "csak" a negyedik.

Az első félév tulajdonképpen a Merci csatájáról szólt. Hamilton az egyik legközvetlenebb pilóta, a németekkel meg szerintem mindig kivételeznek, ott volt Schumi és Vettel is. Azt gondolom, hogy bármennyire is tehetséges Nico, nem volt az mindig szabályos, ráadásul régen Hamilton vezetné a bajnokságot, ha nem lenne ennyire szerencsétlen, hiszen 2 versenyt nullázott, a másik kettőt meg úgy mentette meg, ahogy azt egy világbajnoknak kell. Nico egyszer esett ki de igazából nem látom, hogy küzdene. kíváncsi lennék egyszer arra, hogy, ha ő rajtol a bokszból, akkor onnan mire képes. Ha ő is fel tudja ennyire verekedni magát, akkor nem mondok semmit, de mikor egy gyors versenyzőt nem látsz harcolni, akkor meginoghat a hited, hogy ő tehetséges-e.
Nézzük meg Vettelt, aki a Red Bull uralma előtt nem igazán volt képest nyerni, néha előbukkant, de ilyen mindenkivel előfordul. Nem azt mondom, hogy nem tehetséges ő vagy Nico, de szívesen megnéznék egy olyan futamot, ahol mindenkinek ugyanolyan autója van. Sejtem, hogy az első között Hamilton, Alonso, Ricciardo, Bottas (annak ellenére, hogy nem régóta van a sportágban) és még Vettelt meg Nicot is ide mondanám, de tényleg nem tudni, hogy mire képesek, hiszen idén Ricciardo szinte mindig veri Vettelt, holott ő csak most jött a csapathoz, így nem véletlenül gondolják azt sokan, hogy nem egy nagy pilóta a négy világbajnoksága ellenére.

Sokan tudjátok, hogy Alonso a kedvencem, de ez nem véletlen. Ő még akkor volt képes világbajnokságot nyerni, mikor nem feltétlenül a pénz és az autó számított, hanem a tehetség, ott még voltak is izgalmas versenyek, mert nem mindig egy ember nyerte meg. Úgy gondolom, hogy annak ellenére, hogy "csak" 2 vilábgbajnokságot nyert meg, a tapasztalata felér egy Schumacheréval, ugyanis olyan helyzetekből talál kiutat és olyan lehetetlen versenyeken teljesít jól, ahol a csapattársa sehol sincs, vagy éppen egy nála jobbat legyőz a tapasztalatával és a tudásával. Neki sosem volt elég a 2. hely, meg is mondta, hogy vagy első, vagy akár utolsó is lehet, de neki csak a nyerés a fontos. Ez a nézete megváltozott, mikor nem ült olyan autóba, de a hazai futamon megint megmutatta, hogy mire képes egy nem feltétlenül jó autóval.
Hamilton az elmúlt években kedveltem csak meg. A legközvetlenebb pilóták egyike és ő az még, aki fel tudja magát húzni mindenen, ráadásul ezt nem csendben teszi. Nem sunyi alak, meg mondja, ha baja van, Nico ezt nem teszi. A sajtónak elmondja gondját-baját, de Hamiltonnak már nem képes. Nem azt szeretném, hogy egy-egy rajongócsoport megtámadjon, mert Nicoval semmi bajom, de ég és föld a kettő.

Aki az idei évben továbbra is szerencsétlen, az Massa. Szegény, egyszer olyan jó és tehetséges volt, de a balesete óta, hiába mondja, hogy jól van, ő már nem lesz a régi, ahogy Schumi sem, ha valaha felépül. A másik áldozat Maldonado, aki tör és zúz, esküszöm, mindig van egy ilyen pilóta. Aki régóta nézi az F1-et az ismerheti Takuma Satot, akit egyszer Schumacher fel is pofozott, mert nekiment. Értem, hogy kellenek az ilyen versenyzők, de, hogy ennyire támogassa az országa, annak ellenére, hogy általában csak kárt csinál, ennek nincs sok értelme, mert jöhetne helyette ezerszer jobb pilóta is, akinek bár nincs annyi támogatója, a jók közé emelkedhet. Ilyen szintén csak régen volt, amikor nem csak a pénz számított.

Az évad további részeiben biztos vagyok a Merci uralomra arra, hogy kik és hova igazolnak, hogy a Ferrari megint mit hord majd össze az isteni autójukról és természetesen a vb nyertesére is, mert az még nem dőlt el. Azt hiszem, hogy sok csapat már rég átállt 2015-re, így nem fogunk már nagyobb erőviszonycserét látni. Mindenki ezzel fog harcolni, hogy jó helyen végezzen és remélem, hogy nem kell megint németet ünnepelni az év végén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...