Nyári pilotkritika-sorozat #1

A négy sorozat közül eddig kettőt fogok végig nézni, ugyanis a Reign is a listára került. Érdekes egy sorozat, annyi biztos. Mindig vannak dolgok, amik ellen tiltakozom, majd idővel a kedvenceim lesznek, eddig csak egy olyan fordult elő, hogy nem lett az. A Reign ellen bár nem tiltakoztam, nem érdekelt túlságosan, de ebbe a pilotkritika-sorozatba igenis megállta a helyét és megnézem az egész első évadot.


Megint utazunk az időben, ugyanis az 1500-as évek közepén vagyunk, amikor a leendő skót királynő veszélyben van és odaköltözik a francia királyi párhoz, hogy majd a fiúk elvegye őt. Maga ez a történet nem vonzott engem, majd a megoldások nagyon. Bár voltak benne kor hűtlen dolgok, amiket még az én történelem tudásommal is észre vettem, de egy-két hely kivételével elnézhető volt a dolog. A zene volt nagyon zavaró. Oké, hogy modernizálni akarják a szériát, de éppen hogy nem raknak be Justin Biebert a tánc közben. Ez volt a legzavaróbb, a többitől el tudok tekinteni.

Természetesen CW-hez hűen, a szerelmi szál van a középpontban, de ez egy királyi udvar, így ezt is elnézem neki, mondjuk engem sosem zavartak ezek a dolgok. A királynő csoda, vagy nem csoda, de gonosz, a leendő irályunk nem akarja elvenni a lányt, a mostohatestvére láthatóan belezúgott a skót királynő barátnői pedig okozzák a kellő drámát. Azt mondanám, hogy inkább 18 év alatt tudom ajánlani a szériát, mert egy kissé szappanoperába illő feelingje van.

Ami kimondottan tetszett, azok a színészek. A főszereplő lánynak szerencsére megvolt a tipikus angol "akcentusa", a férfi színészek is tökéletesen meg voltak válogatva, ráadásul feltűnnek a sorozatban olyan színészek is, akik már ez előtt is nagy sikernek örvendettek, vagy csak már ismertebbek voltak. A főszereplő hölgyet én fiatalabbnak néztem a koránál, hiszen 24 éves, de még nála is kevesebbnek tűnt. A francia királynő megformálója is tökéletesen el lett találva, ahogy a kissé perverz királyé is.

Úgy gondolom továbbra is, hogy túlmodernizáltak egy 16. században játszódó szériát, nem csak a zenével, de a beszéd sem hiszem, hogy ekkor így történt volna, bár, ha úgy forgatják le, lehet, hogy nem lett volna ekkora sikere, nem tudom, de az biztos, hogy én folytatom a nézését.

Értékelés: 10/7. Sok hibája van, de annál több jó dolog történik benne. A szereplőket imádom, a történet nem vészes, a megoldások hagynak némi kivetni valót maguk után, de mindezek ellenére csak ajánlani tudom a Reignet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...