Nyári pilotkritika-sorozat #3

Azt hiszem egyre jobb és jobb sorozatokat találok, bár a Salem kicsit elvont és azt hiszem nem nekem való, nem volt ez rossz, csak kicsit érthetetlen durva és az egész nem szól semmiről, ami értelmes lenne, ennek ellenére nem volt ez rossz első rész.


Megint kicsit visszamegyünk az időbe, méghozzá az 1600-as évek béli Salembe utazunk, ahol a boszorkányüldözések kerülnek a főszerepbe. Szerintem mindenki hallott már ezekről a dolgokról, több sorozatban is említést tesznek és vannak melyek vissza is térnek ebbe az időbe, mint a Bűbájos boszorkákban. Sok szériát foglalkoztatja még a boszorkányok élete, mint a The Secret Circle vagy éppen a mostani szériát a Witches of east endet is. Számomra továbbra is egy ilyen sorozat létezik, ami a Charmed, de ezt most hanyagoljuk.

Adott Salem és az 1600-as évek sok-sok boszorkánnyal. Egy nő, akinek a szerelme elmegy a háborúba, megígéri neki, hogy nem lesz távol egy évnél tovább, ám a férfi 7 év után tud csak hazatérni, ugyanis állítása szerint fogságban volt. A nő, mikor a férfi elment, terhes volt, amit valamilyen mágia segítségével elvettek tőle, nehogy ebből is bajban legyen. Nos, a férfi hazatér, a nő viszont a legbefolyásosabb és leggazdagabb lesz a városban, mert hozzáment a város urához. A gyermekelvétel közben történt, hogy a nőből boszorkány(?) lesz, bár ezen a téren nem volt minden tiszta, ugyanis a tükörben valami furcsa alakot öltött, de nem mindig. Az egész rész olyan érzést keltett, mint a True Blood, amiből a felét nem értem, hogy mi a fene is történik és nem azért, mert nehéz a felfogásom, de ne várják már el nekem, hogy egy rész alatt megjegyzek mindent és még emlékszem is rájuk  rész végére, hogy mi miért volt.

A színészekkel nem volt különösebb problémák, a főszereplő nőn kívül viszont senki nem volt kiemelkedő, kivéve még a segédje, vagy akárkije (mondom, hogy nem lehet követni), akit a Revengéból ismert Ashley Madekwe formál meg. A lányt ott sem és itt sem szerettem, legalábbis a karaktert, de a színésznő már sokat letett az asztalra és ez a sorozat is csak ezt erősíti meg.

A szerelemből sincs hiány, sőt, szerintem az lesz a későbbiekben a fő mozgatórugó, de engem nem győzött meg a sorozat, azt hiszem, ez nem az én világom és nem azért, mert félelmetes volt (mondjuk 16 év alatt nem ajánlom), hanem mert az egész egy kusza dolog, ráadásul egy órások a részek és a végére valóban nem tudja az ember, hogy mi is van, de ha van ember a talpán, aki tudja követni a bonyolult szálakat és eseményeket és nevekre és okokra is tud emlékezni, akkor csak hajrá, ugyanis nem volt ez rossz.

Értékelés: 10/6. Nem az én világom, de erős sorozatnak tartom. Még az első évadnál tartanak, ugyanis idén áprilisban mutatták be és jövő héten lesz az évadzáró, így fel lehet zárkózni, akit érdekel. Szerintem ezek alapján el tudjátok dönteni, hogy nézitek-e vagy nem, de tőlem e várjatok évadkritikát, nálam ennyi elég volt a Salemből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...