90210

A 90210 az egyik legsikeresebb spin-off sorozattá nőtte ki magát az elmúlt 5 évben. Sajnos a készítők öt évad után elkaszálták, de így is nagy sikernek örvendett a Beverly Hills 90210 spin-offja. A széria 2008-ban indult el és egészen az idei év májusáig futott. Több, mint 110 résszel büszkélkedhet és egy összesítő résszel is, úgy, mint a Gossip Girlnél, bár utóbbinál jobb volt a lezárás is. a 90210 szintén Beverly Hillsben játszódik és nagy az átfedés elődje között. Több szereplő is visszatért az újabb részekre, de nem sokáig maradtak meg. Egy szereplő volt, aki megmaradt, de ő a másik sorozatkor még csak pici baba volt. Ő volt Silver. Kelly mamájának és David apjának közös gyermeke, akinek az egyik legnehezebb sorsa volt a sorozatban.




A sorozat tulajdonképpen pár tini életét mutatják be Los Angeles belvárosában, illetve Beverly Hillsben. Főleg a gazdagabb réteg élete dominál, de jelen van a szegényebb emberek is, legalábbis, amíg meg nem gazdagszanak. Meglepően könnyen jutott mindenki pénzhez a sorozat során, de ilyen a színészet és az éneklés. Naomi mint örökös a fő mozgatórugója a csapatnak. Az elején egy állhatatos nőszemély volt, de évadról-évadra megszerettem. Fő szerelme Max volt, akihez hozzáment, de pár hónapon belül el is váltak. Én reménykedtem, hogy az utolsó évad végére visszatér, de a lány talált magának egy másik szerelmet, akivel együtt lehet. Silver, mint Kelly húga egy nehéz sorsú lány. Édesanyja rákban meghal. Később kiderül, hogy ő is örökölte a gént, a sorozat végén az is kiderül, hogy rákos. Gyereke nem lehetett, de próbálta a mesterséges megtermékenyítést, ami végül béranyába torkollott, aki elvetélt, így nem lett gyereke. A sorozat elején Annie tesójával Dixonnal volt, majd összejött Naviddal is, de a széria végére nem talált maga mellé senkit. Ad volt a másik, akinek nem volt egyszerű a sorsa. A drogozás után Naviddal jön össze, sokáig együtt is vannak, amíg Navid meg nem csalja Silverrel, így szakítanak. Összejön később Dixonnal is, de végül Navid mellett kötött ki, aminek nagyon, de nagyon örültem. Dixon több lánnyal is összejött, amiket le is írtam, de a végén ő sem talált magának senkit.

Szándékosan hagytam utoljára Anniet, aki a kedvenc szereplőm volt. Már az első részben megkedveltem a karaktert. az első évadban összejött Naomi volt pasijával Ethannal, akit már előtte is ismert, de ez nem tartott sokáig, míg a pasi el nem hagyta a várost, így Annie egyedül maradt. Bár több barátja is volt, Liammal való se veled, se nélküled kapcsolata lett végül az igaz, amiben reménykedtem is. Nagyon szerettem őket együtt. Bár a pasi csak a második évadban kapcsolódott be, de akkor is ő lett az egyik kedvencem, a pasik közül meg egyértelműen az első. Nem csoda, hogy a sorozatban is modell lett, mert nagyon jól néz ki. Annivel való kapcsolata nem volt egyszerű, többször szakítottak, de végül Liam megkérte a lány kezét, aki harmadszorra, de végül igent mondott neki.

A sorozatban rengeteg hiba van és néha unalmasnak tűnhet, de mindezek ellenére az egyik kedvencem lett. Örülök, hogy belekezdtem. Bár az utolsó évadot már szinkronosan néztem, plusz pont volt az, hogy a régi szereplők, mint Brenda vagy Kelly megkapták az eredeti magyar hangjukat. Donna két részes visszatérésének is örültem. Kelly és Brenda kapcsolata megmaradt olyannak, amilyen volt és megint csak egy pasin veszekedtek.

A sorozat nagyon kiszámítható volt. A legtöbb dolgot tudta az ember, ezért is volt jó, amikor egy baleset vagy egy robbanás felborzolta a kedélyeket, mert ezekre nem számított senki. A szereplők és a karakterek nagyon szerethetőek és a szerelmi viszályok is mindig megvoltak. Néha már kicsit unalmas és erőltetett volt, hogy mindenki összejön mindenkivel, de a GG sem volt másmilyen, ráadásul az előző verzió sem szólt másról, de ettől függetlenül még mindig nagyon szeretem a sorozatot. Az egyik legtöbb hibával rendelkezik a kiszámíthatóság miatt. Az első évadokat bár szerettem és jobbnak vélték a kritikusok, nekem mégis az utolsó volt a kedvencem. Annyi minden történt és mégis mindenkinek Happy End volt, egy embert kivéve.
Silver lezárása nagyon idegesítő volt, ugyanis nem kapott saját boldog véget. Meglátszik, hogy váratlanul kaszálták el a sorozatot. Rákja lett oké, de nem tudni semmit róla. Nem jött végül össze senkivel, ami oké is lenne, ha legalább ne lett volna beteg. az egész utolsó részben ez volt a legrosszabb. Bár Dixon sem kapott végül senkit, őt mégsem érzem lezáratlannak.

A sorozat értékelése: 10/8. Ha össze kéne vetni más sorozatokkal, akkor max. hatost érdemelne, de úgy érzem semmi köze a többihez. Ez egy spin-off, amiből a legtöbbet hozták ki a rendezők. Én még szívesen elnézném úgy egy pár évig, milyenek, ha felnőnek és boldog, vagy nem, de így is megérdemel egy helyet a a sikeres szériák között. Sok nézője volt, így a színészeknek is egyszerűbb a továbblépés, de eddig még nem sikerült nekik. Igaz, még csak pár hónapja ért véget a sorozat. 90210 4EVER! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...