Pretty Little Liars

A Pretty Little Liarst szavaztátok meg a nyár legjobb sorozatát. Meglepő, de mégsem. Persze, egyértelmű volt, hogy ott lesz az élen, de nem gondoltam, hogy a Teen Wolfot leelőzi, hiszen azért annak a minősége mostanában sokkal erősebb. A sorozat 2010. június 8-án indult el az ABC familyn. A nézettsége már akkor is magas volt és még ma is elég jól tartja magát, bár eléggé el van maradva az eddigiekhez, de nincs kaszaveszélyben. A sorozat Sara Shepard könyve alapján készült el. Magyarországon is kapható a Pretty Little Liars című könyv.


A sorozat négy lányról szól. Spencer, Hanna, Aria és Emily (Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell) barátnőjüket meggyilkolták. Egy évvel később mindenki visszatér a városba, ahol a szörnyűség történt. Nem sokkal később mind a négyen SMS-eket kapnak egy személytől, aki -A-nek mondja magát. Senki nem tudja idáig, hogy ki is ő valójában, vagy kik is tartoznak pontosan az ő csoportjába. A széria során több váratlan fordulat és több szereplő is megjelent.
A lányok magánélete sem olyan egyszerű, főleg, hogy -A állandóan bekavar a családjukba és a szerelmi életükbe. Ott van Aria és Ezra. Ők ketten az első részben találkoztak, majd kiderült, hogy Ezra Aria új tanára, így titokban folytatták a kapcsolatukat, de -A "segített" nekik, hogy kiderüljön a dolog, így Ezra elhagyta az iskolát. A sok dráma után szakítottak, de még ma is figyelnek egymásra és szeretik is egymást.
Hanna és Caleb is egy pár a sorozatban. Hanna egy elég egyszerű lány volt mikor még Ali élt, de azóta már megváltozott. Összejött Calebbel, akivel azóta is együtt vannak, de nem egyszerű az ő kapcsolatuk sem.
Emilyről a sorozatban derült ki, hogy a lányokat szereti. Ennek alapján több barátnője is volt, de sajnos nem mindenki élte meg az idei évadot. Ő az egyik legnyugatabb szereplő. Bár nála is történnek furcsaságok és meglepő fordulatokban is gazdag a karaktere, mégis őt mondhatni az egyik legeseménytelenebb karakternek, ennek ellenére sokan szeretik őt, köztük én is.
Spencer kapcsolata Tobyval nem volt zökkenőmentes. Tobyt az elején a lányok ki nem állhatták, de Spencer közeledett hozzá és az lett a vége, hogy még most is együtt vannak.

Több mellékszereplő is volt már a sorozatban, de a legtöbben vagy meghaltak, vagy elmentek a városból -A segítségével. Persze vannak, akik maradtak. Mona az elején csak egy mellékszereplő volt, de az évadok során főszereplővé nőtte ki magát. Aki olvasta a könyvet tudhatja, hogy -A valójában Mona, de a sorozatban ez nem így van. Jobb is, mert az nem lett volna nagy fordulat. Bár a készítők többször is elmondták, hogy kiderül ki -A, de eddig még semmi nyoma. Én még ma is azt állítom, hogyha nem Aria, akkor is lány és valószínűleg Ali lesz az, ami nem lesz egy hatalmas meglepetés nagyjából senki számára sem. A lányra azért gondolok, mert a legtöbbször mikor mutatják, akkor nőies mozdulatai vannak. Hozzátenném, szerintem Red Coat=-A, így egyszerűen meg lehet magyarázni, hogy Ali az, hiszen tudjuk, hogy Red Coat szőke hajú és az előző évadban láttuk is, hogy Ali az, bár a lányok nem hitték el.


A sorozat készítői és a csatorna még a harmadik évad végén jelentette be, hogy nem csak a negyedik évadot rendelték be, hanem már rögtön az ötödiket is, így még legalább két évig élvezhetjük a lányokat, amit én nem sajnálok a borzalmas minőség ellenére sem. Nálam már egy szerdai sorozatnak nőtte ki magát, amit mindig szívesen nézek, akkor is, ha nincs benne sok érdekes és meglepő fordulat. szeretem a szerelmespárokat és, hogy még mindig nem derült fény kb. semmire, amire kellett volna. sem -A személye, sem 2Piros kabáros" se semmi. De nem baj, így van rendjén, vagyis ez ez a sorozat és hiába lázadunk, ezt kapjuk, tehát élvezzük ezt. Már csak azért is, mert ki tudja, hogy ha nem lenne a sorozat már a tévében a színésznőket, akiket annyira megszerettem/megszerettünk láthatnánk-e viszont valahol a közeljövőben.

A sorozat főcímdala a The Pierces című banda Secret dala. A dalt csak az egyik bandatag énekli, de így tökéletes. A dalt már olyan helyeken is fel lehetett fedezni, mint a Gossip Girl című sorozat. :)


Ennyit az idei legjobb nyári sorozatról. Remélem jövőre is velem tartotok és lelkesen szavaztok. Meglátjuk, akkor ki nyer nálatok! :)

UI.: Mint a chatben már írtam, holnap és kedden nem lesz friss, mert elutazom, de utána jövök. Írok nektek az idei utolsó Teen Wolf részről, ami sajna, vagy nem sajna, de kiszivárgott, illetve a Switched at Birth félévadzárójáról is írok nektek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...