Nyári pilotkritika-sorozat #7

A folyamatos újdonságok néha már összefolynak, de azt kell, hogy mondjam, a Faking it nem egy átlagos sorozat. Nem igazán vagyok oda sem a szitkomokért, sem az effajta 20 perces semmikért, de legalább ennek van egy kis értelme és tanulsága.


Amy és Karma egy iskolába járnak és a legjobb barátnők. Azért, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek eljátsszák, hogy leszbikusok. Ezzel nem is lenne baj, csakhogy az egyikük igazán odalesz a másikért a későbbiekben. Karma beleszeret Liamba, a jóképű srácba, aki nem ítél el a másságot. Amy pedig nem igazán akar bele menni ebbe a játékba, de végül Karmának sikerül rávennie.
Az első részt igazából Gregg Sulkin miatt néztem meg, de még ő sem elég a többi részhez. Sosem voltam ellene, ha valaki meleg vagy leszbikus, mellette sem állok, de abban sokakkal egyetértek, hogy nem kéne ezt mindenhol hirdetni, főleg nem a tévében, hiszen megannyi fiatal nézi ezt és nem mutat jó példát. Mind a két oldalát látom, ugyanis valahol viszont jó ötlet volt ez széria, hiszen elfogadásra tanít, nem csak a mássággal kapcsolatban, hanem, ha valaki beteg vagy csak különc.

Az alapsztori nem rossz, a kivitelezéssel sincs különösebb baj és még a színészek is egész elviselhetők. Az egyetlen előnye, hogy az első évad csak kilenc részes, így még az is lehet, hogy valamelyik nap gyorsan ledarálom, ha már megnéztem az első részt. Nem mondom, hogy egy világmegváltó sorozatról van szó, de azt sem, hogy borzalmas, inkább az elviselhető kategóriába tartozik, persze annak, aki se nem utálja, se nem szereti a másság témáját. Aki esetleg a Gleeben is elfogadta és szerette, annak ajánlanám, de aki amúgy sem szereti ezt a témát, annak nem is ajánlom, még Gregg miatt sem.

Értékelés: 10/6. Egy fokkal jobb, mint az átlagos nézhető sorozat, de ez is csak az egész jó kivitelezésnek köszönhető. Próbáljátok ki, 20 perc nem a világ vége és, ha nem tetszik, nem folytatjátok.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Karma szeret bele Liambe, és Amy Karmába. Összecserélted a neveket. :)

    VálaszTörlés
  2. Ó...valóban. Köszi, hogy figyelmeztettél! :)

    VálaszTörlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...