The Fosters - A tanító sorozat

Mostanában nagyon elhanyagoltam a szériák értékelését, pedig nyáron is van, mit néznem. Azt hiszem, hogy ebben az évszakban több kiemelkedő sorozat is van, de, ami a legjelentőségteljesebb, az a The Fosters. Lehet, hogy vannak nála érdekesebbek is, mint a Teen Wolf, de úgy gondolom, hogy egyik sem tanít annyit 40 perc alatt, mint az a kis ABC Familys széria.


Minden részben egy-egy elég fontos témát vet fel, de volt olyan eset is, amikor nem egyet, hanem rögtön többet mutatott a való világból. Oké, hogy idehaza nekünk ez az egész nem természetes, de a világban sok helyen fogadnak örökbe és van ilyen nehéz sorsuk, mint Callienak és Judenak. Callie mát többször is megmutatta, hogy milyen erős lány, tud boldog is lenni, de ahogy Jude is elmondta: Amennyire Callie boldog tud lenni! Igaza van, hiszen ennyi nehéz év után nem olyan egyszerű nem pánikolni és nyugodtan tengetni a mindennapjainkat. Nem jelentik ki, de szerintem sokszor félnek, hogy kiteszik őket, mégha annyira szeretik is őket az örökbefogadó szülők.

Volt már a sorozatban szerelem, düh, erőszak, verekedés, szülők fel- és eltűnése és még napokig lehetne sorolni, hogy mivel kellett ezeknek a fiatal gyerekeknek szembesülniük. Olyan döntések meghozására kényszeríti őket az élet, amivel 15-16 évesen nem kéne foglalkozniuk. Nekik még a saját kis életüket kéne élni és hibázni, amikből tanulhatnak. Természetesen ők is vétenek, de ekkor olyat éreznek, amit egy átlag tini nem így fogna fel.

Elfogadtatja velünk a másságot, segít átvészelni rengeteg dolgot és szerintem az egyik legnagyobb előnye, hogy tanító jellegű. Hiába tiltakoznak a szülők az egész ellen, a világban ma már mindez megtalálható és, ha nem innen és ilyen formában tanulják meg a gyerekek, akkor még a végén utálhatják is ezt az egészet. Én sem vagyok másság párti, de el kell őket fogadni. Szerintem ebben semmi rossz nincsen. Természetesen nem megyek tüntetni, hogy házasodhassanak, de nem is kell őket gyűlölni.

Callie apja feltűnt és kapott vele egy kis tesót is. Jude ezt nem igazán vette jó néven, de mára megszokta és elfogadta a lányt. Azt hiszem, hogy Calliet egy ideig nem fogja még a Fosters család örökbe fogadni. Az apa harcolni fog előbb vagy utóbb érte, bár nem tudom, hogy annak mi lenne a vége, nem fogják annyiban hagyni és aláirattatni a papírt. A többi gyerek körül is megy a zűr, hiszen Brandon úgy érzi ezt az Andi dolgot, mármint, hogy lefeküdt vele, mintha az ő hibája lenne, hiszen nem mondott nemet, de akkor is 16 éves egy felnőttnek meg több eszének kéne lennie. Az ikrekkel nincsen komolyabb helyzet, de szerintem Jesust nagyon elhanyagolják a készítők. Nem csinál semmit, szegény kapott egy érdektelen szerelmi szálat és ezzel kifújt az ő jelenléte. Mariana sem kapott komolyabb szálat, de még mindig érdekesebb és van mögött cél és érdek is.

Értékelés: 10/9. Lényeg a lényeg, fogadjuk el ezeket az embereket és, ha egy kicsit is szereted a családi sorozatokat és nem kezdtél még bele, akkor hajrá, nem vesztesz semmit, sőt, sokat fogsz tanulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...