Alonso vs. Kimi - A Ferrari jövő évi felállása

Igen, Alonso és Kimi jövőre egy csapatban fognak versenyezni a száguldó cirkuszban, méghozzá a legnagyobb csapatnál, a Ferrarinál. Rengeteg teória kering arról, hogy Kimi miért jött? Mikor jött valójában? Alonso bírja-e mellette? Kimi részegen is jobb, mint Alonso! Alonso minek maradt? Persze mindezeket a két különböző versenyző fanjai generálják. Sokan Kimit tartják jobbnak, sokan Alonsot. Van, akik szerint Kimi simán legyőzi Alonsot, más azt mondja, hogy Alonso nagyon jó és bírja majd Kimi mellett. Van, aki szerint ez egy katasztrofális felállás a Ferrari részéről. Mi is az igazság? Ezt próbálom kideríteni.




Nem könnyű sosem úgy kritikát írni két emberről, hogy az egyiket jobban szeretem a másiknál, ebből mindig az jön le, hogy az egyiket jobban preferálom, ami igaz is, de itt most nem Kimi jöveteléről van a szó és, hogy mennyire nem jó ez, hanem, amit mostanában sok ember mond azzal kapcsolatban, hogy Alonso nem is olyan jó. Persze, hogy fellépek ellene, hiszen szeretem és ez egyáltalán nem igaz.

Vegyük először Kimi érkezését. A legutóbbi versen utáni szerdán, azaz a múlt héten derült ki, hogy Kimi valóban érkezik Maranellóba a híreszteléseknek eleget téve. Kimi mindig is a szűkszavúságáról volt híres, így nem nagyon kommentálta a dolgot. Azt elmondta, hogy örül, hogy újra itt versenyezhet, Alonsoval sincs baja és ennyi.

Alonso szintén nem sokat mondott a dologról, de nem is várhatunk tőle többet, hisze soha nem versenyeztek együtt, így egyikük sem tudja, hogy milyen is valójában a másik.
Kimi egy finn. Csendes, néha örül, de az már haladás, ha mosolyog is. Szeret inni, amit mindig egyértelművé is tesz. Szereti a jégkrémet, nem véletlenül ő a Jégember.
Alonso spanyol. Heves vérmérsékletű, oroszlán, aminek köszönhetően  utálja, ha legyőzik és mindig a maximumot nyújtja. Soha nem billent meg a karrierjében, legalábbis a tehetsége nem. Az igaz, hogy nem szereti maga mellett az erős csapattársat, de ki igen? Azt is hozzáteszem, hogy avlóban nem volt még Hamiltonon kívül erős csapattársa, de akkor Hamilton csak újonc volt és az is befolyásolta abban, hogy reálisan lássa a dolgokat. Most ő is idősebb és Kimi is. Ráadásul abban is kételkedem, hogyha valamit elkövetne a Kimi ellen, amit kétlek, akkor a finn nem fog ajtóstul nekimenni és bosszút állni, mert ő nem ilyen. agy megbeszéli vele, vagy elmondja mindennek, de ez csak motiválja a spanyolt.

Több pilóta is megszólalt, hogy ebből milyen katasztrófa lesz. Olyan James Hunt és Niki Lauda féle harc, de nem baj, kell ez a Forma 1-nek, ráadásul sokan azt is mondták, hogy Alonso nem tud semmit, Kimi simán lenyomja. Kimi részegen is jobb. Mások azt mondják, hogy Alonso és Kimi jól meglesz, de azt senki nem mondja, hogy Alonso lesz a jobb? Vajon miért? Erre is kíváncsi lennék. Alonsonak van két vb-je, Kiminek "csak" egy. Alonso 32 versenyt nyert eddig, Kimi "csak" 20-at. Most akkor a statisztika mire utal? Kimi mellett is nem egy olyan csapattárs állt, akit nem engedtek elé, mert ő volt előnyben részesítve, ahogy Alonso mellett is. Minden csapatnál van csapatsorrend, hiába tagadják a dolgot. Bár a jövőt nézve nem hiszem, hogy lesz most az olaszoknál, vagy ha igen, csak akkor, amikor kiderül, hogy melyiküknek van több esélye a vb-re.

Amúgy is rühellem már a Vettel nyeréssorozatot. Most nem róla kéne kritikát írnom, de az is el fog jönni, mert róla van mit kifejtenem, főleg, hogy mennyire nem fer, amit ő csinál, de erre nem itt térek ki. Unalmas, hogy állandóan azt hajtogatják, hogy ő a tökéletes stb...nem az, csak az autója. Ezért is jó, ha jövőre másról szól majd a Forma 1. Én akkor szerettem, amikor még volt verseny és nem a pénzről szólt, vagyis nem csak arról. Akkor szerettem, amikor nagyjából egyenlőek voltak a csapatok és még számított a tehetség. Na ebben versenyzett Alonso és Kimi is. Alonso akkor nyert vb-t,a mikor még a tehetség számított. 2007-től érzem azt, hogy ez már egy másik Forma 1. akkor Kimi nyert vb-t, ő nyitotta a másik nemzedéket, ami jó jel lehet neki, de 2014-től megint új lesz, főleg, hogy mások a motorok és még sok minden is.

Az egészből azt akartam kihozni, hogy kétlem, hogy Alonso ne tudná legyőzni Kimit, hiszen most is legyőzi és a Lotus meg a Ferka egy szinten van úgy, ahogy. Alonso igenis tehetséges és tapasztalt, ahogy Kimi is. Mind a ketten olyan emberek, akik nem nyírják ki egymást, sőt motiválni fogják a másikat, hogy egymást legyőzzék, de nem hiszem, hogy egymásnak mennének a pályán vagy valahol. Ezek nem ők. Ahogy Alonso úgy Kimi is tudja, hogy mi a dolga a csapatnál és a Forma 1-ben. Jövőre kiderülnek a dolgok, de nem az, hogy Alonso tehetséges-e, hiszen ezt nem csak idén, hanem számtalanszor megmutatta és sosem adja fel. Kimi és Alonso is tehetséges és ők ketten az egyik legjobb pilóták a mezőnyben, jóban vannak egymással, nem hiszem, hogy lett itt nagy gond.

Eme összegzések tartalma a lényeg. Ezt akartam mindenkivel megértetni. Kimi egy tehetséges, ahogy Alonso is, de ennyiből Massa mellett lassabb volt néha, akkor miért lenne Alonso simán legyőzve?

„A versenyzőik pont úgy fogják sarkalni egymást a csúcsteljesítményre, ahogy azt nálunk is teszik; minden teszten és edzésen nyomni fogják egymást. Ami minket illet, ez rossz, mivel a Ferrari igazi veszélyt fog jelenteni ezzel a párossal. Nem látok még egyértelmű győztest. A maga módján mindkettőt egyformán erősnek tartom. A csapatvezetésnek azt ajánlanám, ne keveredjenek bele a rivalizálásukba. Ha meg akarom nyerni a konstruktőri bajnokságot, akkor muszáj hagynom, hogy mindkettő szabadon versenyezhessen.”
Martin Brundle eltérő álláspontot képvisel. „Elég probléma lesz a motorokkal. Nem akarnék problémát a versenyzőkkel is. Ezért is vettem volna fel Hülkenberget Räikkönen helyett. Ki fogja nyerni a párharcot? Alonsóra teszem a pénzem.”
Villeneuve egyszer már alaposan kifejtette a véleményét, és most sem habozott. „Mire fel ilyen izgatottak az emberek? Kimi lassabb volt Massánál az első ferraris időkben. Most minden azon fog múlni, hogyan reagál Alonso Kimire. Ha ő még mindig a 2007-es Alonso, akit legyőzött Hamilton a McLarennél, akkor könnyekkel végződik a párharc. Ha sok fejlesztésre lesz szüksége az új autónka, akkor Alonsónál látom az előnyt. Ő keményebben dolgozik.”
Egy kis Kimi nyilatkozat, amiben kifejti, hogy semmi baja Alonsoval és jóban vannak.

 „Sokan beszélnek sok dologról. Nem igazán ismerem Fernandót a pályán kívül, de sok éven át beszélgettem vele a helyszíneken, és jó a kapcsolatunk egymással. Tiszteljük egymást. Biztos vagyok benne, hogy elég idősek vagyunk ahhoz, hogy képesek legyünk kezelni az előforduló problémákat.”

4 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jó lesz jövőre, új motorok lesznek és még ez a felállás is nagyon jó a Ferrarinál. ui.: A csapat főnöket, azt nyilatkozta, hogy amíg a VB állás úgy nem hozza egyenlő felekként fognak tekinteni a két pilótára. Nekem nagy kedvencem Kimi és egyre inkább kedvelem Alonso-t is, már nem olyan öntelt sokat változott előnyére. Viszont én is utálom Vettel nyerő sorozatát és magát az embert is! Szóval mikor megyünk kinyírni? :D Na jó nem kéne! Annyi elég ha levágjuk az ujjait is, úgy ahogy múltkor beszéltük! :D
    ui.: Együtt utáljuk azt a "kis gyökeret".

    xoxo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. És nem is az a baj, hogy nyer, de kb. 10-ből kétszer látni, hogy meg is dolgozik érte, akkor meg azért van, mert valami hibából nem lett első az időmérőn és előre kell halásznia magát, de most is csak a stratégia miatt nyert, amit a RB elég jól eltitkolt, mikor Webbert teljesen véletenül áttették 3 kiállásra, hogy még csak véletlenül se nyerjen.
      Amúgy igen, Alonso most, hogy a Ferkánál van és nem Briattore a főnöke elég jól megváltozott, bár én így is úgy is szeretem. :P

      Törlés
  2. Csatlakozom hozzátok lányok. Bár én nagyon szerettem Vettelt, az hogy ő győz folyton unalmas és idegesítő. Remélem ez változni fog jövőre. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Raikonen és Alonso közzül ki lessz a jobb,de én úgy latom, hogy ha ki fog alakulni egy csapatsorrend, akkor 2015-től valamelyikük elhagyja a Ferrarit, mert mindenkő van olyan tapasztalt, hogy ne viselje el azt, hogy csak második legyen. Amúgy igaz, hogy a statisztikák Alonso mellett szólnak, de Kimi két évet kihagyott, ha az a két év kihagyás nem lett volna, lehett, hogy a számok az ő irányába dőlnének. Én is szeretem Alonsot és Kimit is egyaránt, de Kimit azért jobban, de te ez tudod :D. A lényeg, hogy legyen már vége a Vettel győzelmeknek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mind a kettőt szeretem, mert a Kimi már megmutatta, hogy tud nyerni akár majdnem a rajtrács végéről is, ahogy Alonso, de a Vettel, ha már 3. vagy 4. helyről indul, akkor már nem nyer....

      Törlés

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...