Amit eddig tudni lehet a Vámpírnaplók 5. évadáról

Mivel egyre több friss lát napvilágot a sorozattal kapcsolatban, így nem volt érdemes beletennem a Minihírekbe, mert azok akkor már nem lettek volna méltók a címhez. Nem csak az évad ismertetőjét, hanem az első rész tartalmát is megkaptuk a készítőktől. Van több új kép is, ami között az egyik hivatalos promokép is megtalálható, illetve egy újabb előzetes is napvilágra került. Íme minden, amit eddig tudni lehet az évadról! :)

Spoilerek!

- Matt elvesztett két nagyon fontos dolgot a vad utazása során, melyből az egyik hiánya bajba fogja sodorni. Legyen elég annyi, amennyit Caroline Dries mondott: Matt az idén nem fog háttérbe szorulni.
Silas, akinek megvannak saját, önös érdekei, nem sokáig pocsékolja az idejét olyanokra, mint a Stefan-nak való tettetés.

- Mint a Felicity-ben, vagy bármely más főiskolás sorozatban, Elena és Caroline három férőhelyes szobája nevetségesen nagy... és van saját fürdőszobájuk is.
- Igen, három férőhelyes. Bár a lányok nem is tudják, hogy Bonnie halott, mégis kapnak egy új lakótársat, akit Caroline azonnal nem is fog kedvelni.
- Katherine ember lett, de semmit sem vesztett humorából. Lásd: "Gyenge és lassú vagyok. Van róla fogalmad, milyen magassarkúban rohanni? Tiszta vízhólyag a lábam." 

- Tyler-t még nem láthatjuk, mert egy Tennessee-i falkának nagy szüksége van a segítségére.
- Bár határozottan Damon-nel van Elena, a Stelena rajongóknak sem kell elkeseredniük.
- Bonnie sikításának (amit egy régebbi videóban láthattunk) a főtéren borzasztó oka lesz.
- Tudod, mi görget eléd akadályt az első főiskolás bulin? Hogy be kell invitáljanak a házba. Másfelől, talán így a legjobb.

- Az évad első részének első pár perce felér majd egy Delena pornóval. (Ú....mik lesznek itt gyerekek! :D) 
- Az új (táv)kapcsolat eléggé tartós lesz, kiélve magukat (Elena és Damon) a premier epizódban, amire nem volt lehetőségük az eddigi évadok során. Még valami: Nagyon sok csókolózás. És még egy szó: habfürdő. 
- Bár Stefan és Elena már nincsenek együtt, a kapcsolatuk még mindig jelen van, hiszen Elena még mindig gondol exére. És a szobatársa, Caroline, ő kifejezett a Stelena-csapatot erősíti.
- Kedvenc pincér fiúnk (Matt Donovan) eléggé kemény lesz! Nem csak a Rebekah-val töltött vad, európai vakációja lesz említésre méltó, hanem az is, hogy nagy szerepe lesz a premier epizódban felvezetésre kerülő új rejtélyben. Látjátok? Az emberek is lehetnek még érdekesek. (A lányok örömére pedig pár pillanatra félmeztelen lesz.)
- Csak azért, mert ember lett, nem jelenti azt, hogy ő már nem is Katherine. És igen, lesz pár ugratással teli Damon-Katherine jelenet, a szokásos egysorosaikkal. Bár tisztán látható, hogy a kettejük közötti szerelem rég megszűnt, Damon úgy dönt, hogy még nem fog szólni Elenának hasonmásának felbukkanásáról.
- Damon törődik Jeremy-vel, de utálja ezt kimutatni, szóval kettejük között egyfajta fivéri dinamika lesz jelen. Jeremy azonban zűrös, ezért Damon próbál utána eltakarítani, hogy Elena gond nélkül tanulhasson a főiskolán.
(Akiről megtudjuk, hogy igazából utálja a vámpírokat.)  És Silas gonosz, nagy G-vel, ami még élvezhetőbbé teszi Wesley hátborzongató alakítását. Caroline pedig pályázhat a 'legnagyszerűbb vámpír a sorozatok történelmében' címre. A lány csakis saját és könnyelmű dolgaikra akarja korlátolni képességeik használatát. Caroline és anyja pedig egy megható búcsúzásban vesznek részt, mikor Caroline a főiskolához ér. (Igen, Caroline és Tyler-fanok. Rólatok se feledkeztek meg a készítők!)  
- Van valamennyi remény Caroline és Tyler számára? - Megdöbbentően elég, bár nehéz úgy egy kapcsolatot ábrázolni, ha igazából csak az egyik felet láthatjuk a képernyőn. Tyler nem tűnik fel a premierben, de Caroline nem feledkezett meg róla - annyira, hogy teljesen (és nevetségesen) visszautasít egy aranyos srácot. Annyit elárulhatunk, hogy Tyler meg fogja siratni kedvenc szőke vámpírunkat, s ezért szétrúgnánk a vérfarkas hátsóját.
- Silas csoportnyi embert képes az igézése alá vonni, hogy rossz dolgokat vigyenek véghez. Most végre kitöltheti haragját. 
- "Stefan elméje teljesen össze lesz kuszálódva, amikor kiszabadul a fogságból." - mondta Paul Wesley. "Kínzó élményeket élt át, s már egyáltalán nem úgy kezeli a dolgokat, mint régen. Nem annyira rugalmasan. Teljesen más ember lesz belőle."

Az első rész ismertetője!
"Miután Elena egy szenvedélyes nyarat töltött el Damonnal, és megbizonyosodott róla, hogy Jeremynek sikerült visszarázódnia az életbe, izgatottan várja, hogy a közeli Whitmore Főiskolára menjen és összeköltözzön Carolinnal. Mivel a lányok még mindig abban a hitben élnek, hogy Bonnie nyaralni van és majd később csatlakozik hozzájuk megdöbbenek, mikor egy Megan nevű lány bejelenti, hogy ő lesz az új lakótársuk. Katherine váratlanul feltűnik a Salvatore házban, ahol, mivel most már ember és sebezhető, Damon védelmét kéri ellenségeivel szemben. Matt és Rebekah visszatérnek kalandos európai körútjukról, ahol egy rejtélyes szépséggel, Nadiaval ismerkedtek meg. Elena nem tudja eloszlatni kételyeit, miszerint valami baj van Stefannal, Silas pedig ijesztő bemutatkozást tesz a főtéren rendezett “Nyár zárói” bulin."
A második rész ismertetője!
"ELTŰNT EMBEREK - Anélkül, hogy szólna Elenának, hogy Stefan eltűnt, Damon Forbes seriffet kéri meg, hogy segítsen neki felkutatni öccsét. Elena és Caroline próbálják kitalálni, ki áll a főiskolai gyilkosság mögött, s egy szintén a Whitmore-ra járó diák, Jesse érdekes információkat szolgáltat a lányoknak egy bizonyos Wes Maxfield professzorról. Eközben Jeremy küzd, hogy ismét régi életét élhesse, s még mindig ő az egyetlen személy, aki képes kommunikálni Bonnie-val, de képtelen meggyőzni a lányt, hogy mondja el a többieknek, hogy feláldozta magát. Miután megtudta, hogy Silas Katherine-t keresi, Damon megkéri Matt-et és Jeremy-t, hogy tüntessék el Katherine-t a kiváncsiskodó szemek elől, de a helyzet gyorsan irányíthatatlanná válik. Végül, Nadia erőszakot alkalmaz, hogy értelmet adjon rejtélyes történetének."
Harmadik rész ismertetője!

"A MÚLT TITKAI - Mikor Elena és Katherine ugyanazt álmodják, miszerint Stefan veszélyben van és szüksége van a segítségükre, meggyőzik Damon-t, hogy segítsen nekik megkeresni. Tervüket viszont meghiúsítja egy Tessa nevű rejtélyes, fiatal hölgy, aki mindent tud Stefan múltjáról. Egy messzi és régi visszatekintésben Tessa sokkoló titkokat fed fel múltjával kapcsolatban, s hogy mit tervez a jövőben. Ráadásul Damon-nek is van egy zavaró üzenete a saját jövőjét illetően. Silas egy vonakodó bűntársát kényszeríti arra, hogy segítsen megtalálni Katherine-t, mely egy zavaros és életveszélyes helyzethez vezeti Matt-et. Végül, Silas felfedi, miért is akarja megtalálni Katherine-t, Elena és Damon pedig egy zavaros, új valósággal néz szembe."

Az 5. évad leírása!
"3 hónap telt el mióta Silas a tó mélyére száműzte Stefant. A nyár (viszonylag) csendesen telt, de ez Mystic Falls, így a nyugalom nem tarthat sokáig, főleg, ha a Stefanként pózoló Silas járkál a városban. “Fényt derítünk erre a hasonmás kérdésre: miért és hogyan alakul ki?” – meséli az egyik főproducer, Caroline Dries.  Már a Comic-Conon is említésre került és “még nagyobb Gononsz”, aki új fajta lendületet ad majd a sorozatnak. Ami a szerelmet illeti, Elena és Damon “mézesheteit” megzavarhatja egy új srác, Aaron, akit Elena a főiskolán ismer meg, míg Caroline továbbra is Tylerrel való kapcsolatára koncentrál, habár ő is szerez egy új barátot a fősulin Jesse személyében, akit Kendrick Sampson alakít majd. Ami Tylert illeti, azt nem tudjuk pontosan mikor tér vissza, de Caroline Dries elárulta, hogy visszatérése a legtökéletesebb pillanatban és módon történik majd, de a fiú nehezen teszi túl majd magát a tényen, hogy Klaus engedélye kellett ehhez.  Végül Bonnie és Jeremy kihívások soraival találja szembe magát, főleg mert két különböző síkon léteznek. “Náluk az igazi bonyodalmat azt okozza, hogy “Nem tudok hozzád érni, igazán veled lenni, és épp ezért azt sem mondhatom el, hogy mit érzek irántad."

Az új előzetes!


Ehhez annyit hozzáfűznék, hogy Damon hajat vágatott, ami nem is olyan rossz. Silas/Stefan olyan ripper Stefanos feelinget ad, illetve Elena és Damon olyan természetesen van együtt. Persze egy egyperces promóból nem lehet megítélni mindent, de ilyen érzéseim vannak. Már alig várom az évadot! :P

Jelenet az első részből!


Még újabb promo!


Új hivatalos promokép!


Nos, ehhez is lenne hozzáfűznivalóm. Mégpedig.....Matt a középpontban, elég érdekes, vajon milyen dolga lesz az évadban? Damon megint gyúrt a nyár folyamán, Stefan/Stiles csak egy van fent a képen, így arra következtetek, hogy egyhamar nem találják meg Stafnt, még akkor sem, ha megtudják, hogy ő nem is ő. :D Bonnie és Jeremy bár a háttérben vannak, ahogy Katherine is, de a két fiatal elég közel vannak egymáshoz. Reméljük, hogy Kath sokáig marad velünk.  Car és Tyler is nem messze egymástól, így valószínűsíthető, hogy hamar vissza is tér a farkasunk és együtt lesz Carolinéval. Elena.....már megint teljesen kitűnik a tömegből....hátat fordít Damonnek és persze az a pirosas ruha se semmi, bár nekem elég furcsa maga a megoldás deréktól lefele és felfele is. Remélem lesz külön kép is, ahogy eddig és közelebbről megcsodálhatunk mindenkit. :)

Még 2 kép. Az egyik a promóból, a másik pedig egy kulisszák mögötti fotózás, ami valószínűleg a promoképek fotózásakor volt.




Az első rész promóképei: http://revorina.blogspot.hu/2013/09/minihirek_2.html
A második rész promóképei:






















Harmadik rész promóképei:





















Kijött néhány karakter poszter is, amik meg kell, hogy mondjam rohadt jók lettek, már bocsánat a kifejezésért! Az összes évad közül, ennek lett a legjobb ez az egy-egy szereplős képe. Mindenkinek annyira jól áll ez a dolog....:D Azt hiszem az egyik legsötétebb évaddal készülnek a rendezők...:)

Caroline

Jeremy
Tyler
Elena

Silas

Stefan

Katherine

Bonnie

Matt
Az első hét rész címe!

5.01 - I Know What You Did Last Summer (5.01 - Tudom, mit tettél tavaly nyáron)
5.02 - True Lies (5.02 - Igaz hazugságok)
5.03 - Original Sin (5.03 - Eredeti bűn)
5.04 - For Whom The Bell Tolls (5.04 - Akiért a harang szól)
5.05 - Monsters Ball (5.05 - Szörnyek estélye)
5.06 - ?
5.07 - Death and the Maiden (5.07 - A halál és a lányka)

Fő forrásom: http://vampirnaplok.hu/
                       http://vampire-d.net/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...