The Vampire Diaries - Kezdett az 5. évad

Végre...jó pár hónap után visszatért az egyik legjobban várt sorozat. Sok spoilert kaptunk a hónapok során, ahogy nem is egy előzetes és promokép is megjelent. Néhány stábtag új lett, van, aki elment és a helyére kerültek mások. Bár egy rész alapján nehéz megítélni, hogy jó döntés volt-e a váltás, vagy nem, de meglepően jó volt a rész, bár én hiányt éreztem benne, ráadásul még meg kell szoknom egy-két dolgot is, de nem volt ez olyan rossz évadkezdés.




Még szoknom kell ezt a nagy Delena szerelmet, de azt hiszem menni fog, bár az első részben inkább bevezették a dolgokat, mint az előző évadban. emlékeztek, hogy az első rész nem volt egy nagy durranás, mert 23 részt nem akarták túl rosszra csinálni. Nem akarták, hogy egyből a levesbe ugorjanak, így volt plusz egy részük, amíg kialakíthatták az eseményeket és ezen is erőteljesen érezni lehetett az építkezést. Mintha egy új sorozatba cseppentünk volna. Sok kedves szereplő eltűnt, jöttek a helyükre újabbak, bár még nem sok, de vannak, akik már most meghaltak, pedig nem is olyan régóta ismerjük őket.

Nos...Bonnienak írunk leveleket, aki Jeremy által válaszol is. Nagyjából ennyiről szólt a rész. vagy nem?
Voltak benne meglepő fordulatok, mint Elena apja és a volt szobatársának kapcsolata. Mellesleg Hayley Kiyokot elnéztem volna még több részen keresztül is, de kinyírták, ez van, ez a The Vampire Diaries.
Bekah és Matt édes hármasban töltötték a nyarat egy csajjal, aki a rész közben feltűnt Mystic Fallsban és megadta Mattnek a kezdőlökést, hogy vele is foglalkozzunk az évad során, ugyanis valamit műveltek vele, bár sejtelmem sincs, hogy mit is. Lehet, hogy valamit Silas ellen, de ez csak egy ötlet volt. Bekah is szerepelt a részben, de erősen érződik, hogy irány New Orleans neki.
Stefan még mindig a vízben és még ébren van. Jól csinálja vámpír létére. Mondjuk állítólag nem sokáig marad ott, tehát Silas megszerzi magának Kathet, mivel annyira akarta, hogy elvigye. Mondjuk azon részét nem értem, hogy minek neki egy halandó, de van egy olyan érzésem, hogy nem véletlen van rá szüksége. Remélem azért nem nyírja ki a csajt. Mondjuk azt kétlem, hiszem Kath már egy olyan szereplő, aki nélkül már nem lenne az igazi, lassan már csak ő bír megnevettetni, főleg, hogy Damon most gondoskodó üzemmódba váltott, ami nem áll neki olyan jól, bár tetszik, de nem neki való.

Nos, Silas. Paul Wesley megkapta az egyik legfurcsább szerepet a sorozatban. Mivel nem csak egy szerelmes vámpírt kellett már alakítania, hanem volt dühös vámpír is, érzelmek nélküli is, most a fő gonoszt alakítja, ami elég jól megy neki. Elég könnyen veszi a dolgokat a mi kis gonoszunk. Kedvencem volt, mikor megjelent a sheriffnek, majd közölte, hogy mindent felejtsen el. Elég könnyen manipulálja az embereket, ami bár neki jó, de nekem elég furcsa. Azt hiszem, hogy lesznek itt még ezzel gondok, mint a rész utolsó felében, mikor Silas egyszerűen elvágta Bonnie apjának a nyakát. Minden ok nélkül. Jól nyomja a pasas. Remélem, hogy Silas sokáig köztünk marad, tekintve, hogy hallhatatlan, nem hiszem, hogy félnünk kell az elvesztése miatt. :D

Nem tudtam megállapítani viszont azt, hogy Nina Dobrevnek tett jót a szakítás, a szerepének tett jót Damon választása, esetleg a kettő együtt? Az biztos, hogy érződik benne egy kicsit az érzelemmentes Elena. Igaz, most nincs miért mártírkodnia, de nem nagyon láthattuk még ilyen vigyorinak. Kb. egész rész alatt nevetett, ami jót tesz neki, de az apjáról kiderültek után, nem hiszem, hogy sokáig így marad. Carolinet sajnáltam, mikor Tyler közölte, hogy nem jön vissza, amit amúgy nem értem, hogy miért kellett meglépni. Nem volt milyen szerepet adni neki, vagy mi? Valamit kitalálhattak volna neki, hogy szegény Car ne szenvedjen, bár neki még nem kellett szinte senkit elveszteni az apján kívül, de akkor sem kéne élete szerelmétől megfosztani.

Egy biztos. Évadkezdésnek elég alacsony volt, viszont az építkezés megvolt. Rejtélyek, gondok, szerelmek megvoltak, így nem féltem az évadot, mert van belőle mit kihozni és remélem, most, hogy Julie kevesebbet foglalkozik a Vámpírnaplókkal, nem kell senkinek elrontani azt. Foglalkozzon az Originalsal, aminek az első része mellesleg nagyon jól sikeredett, de erről majd egy másik kritikámban.

A rész értékelése: 10/7. Ha VD szintet és egy másik szintet összevetek, akkor kijön a hetes értékelése. Ha csak a TVD szintjén kéne osztályozni, akkor 9-et kapna, de egy olyan sorozat, ami lassan öt éve megy, nem így kéne kezdenie. Remélem, hogy nem rontják el a következő részeket, mert látok benne fantáziát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rólam

Rólam
Üdv kedves idegen! Ez az oldal a kritikák világába reppent téged, ahol találsz véleményt sorozatokról, filmekről, zenékről és könyvekről is. Emellett napi szinten osztok meg bulvárhíreket és egyéb gondolatokat. Ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor tarts velem! click here →

Látogatók

Cikkajánló

Kiemelt bejegyzés

Eurovision 2018 - Mennyi esélye van az AWS-nek?

Már közel két hónapja annak, hogy eldőlt ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A lisszaboni elődöntőre az AWS-t küldték ...